Losos v medové omáčce

Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 plátky lososa (s kůží)
  • 100ml smetany
  • 1 cibule
  • 1 citrony
  • máslo
  • lžička medu
  • sladká sojová omáčka
  • sůl

Postup

Plátky lososa omyjeme a osušíme. Z obou stran osolíme a pokapeme citronem. Zapékací mísu vymažeme máslem a kůží dolů na něj položíme plátky ryby. Proložíme kousky másla, dáme do trouby a pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

Mezitím na pánvi necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme smetanu a vmícháme lžičku medu a půl lžičky sojové omáčky. Za stálého míchání povaříme dokud omáčka nezhoustne. V případě potřeby zahustíme trochou hladké mouky.

Lososa podáváme přelitého omáčkou, jako přílohu volíme vařené brambory.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: