Losos na smetaně

Preparation time Doba přípravy: 30 minut
Number of servings Počet porcí: 2

Suroviny:

  • 2 plátky lososa (filé)
  • 120ml smetany
  • máslo
  • 1 pórek
  • 1 citron
  • čerstvá petrželka
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

Plátky lososa omyjeme a osušíme. Z obou stran lehce osolíme a pokapeme citronem. Pórek omyjeme a nasekáme na drobno. Petrželku nasekáme nadrobno.

Lososa z obou stran opečeme na lžíci másla, vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme ještě trochu másla a osmahneme pórek. Přidáme petrželku, zakapeme citronem, zalijeme smetanou a dobře promícháme. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, nakonec dle chuti osolíme a opepříme.

V hotové omáčce prohřejeme plátky lososa a podáváme s vařenou rýží či bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: