Losos na smetaně
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Suroviny:
- 2 plátky lososa (filé)
- 120ml smetany
- máslo
- 1 pórek
- 1 citron
- čerstvá petrželka
- mletý pepř
- sůl
Postup
Plátky lososa omyjeme a osušíme. Z obou stran lehce osolíme a pokapeme citronem. Pórek omyjeme a nasekáme na drobno. Petrželku nasekáme nadrobno.
Lososa z obou stran opečeme na lžíci másla, vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme ještě trochu másla a osmahneme pórek. Přidáme petrželku, zakapeme citronem, zalijeme smetanou a dobře promícháme. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
V hotové omáčce prohřejeme plátky lososa a podáváme s vařenou rýží či bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.