Květákové smaženky se Šmakounem
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 200g Šmakouna
- větší květák
- mléko
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- máslo
- hladká mouka
- strouhanka
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Květák nalámeme na růžičky, propláchneme a uvaříme do měkka ve slané vodě. Nasekáme jej najemno.
V hrnci rozehřejem trochu másla, vmícháme hladkou mouku a vytvoříme bílou jíšku. Sundáme z ohně, přidáme květák a zalijeme trochou mléka. Vmícháme rozklepnuté vejce, drobně nakrájeného Šmakouna, okořeníme, osolíme a opepříme. Těsto dobře prohněteme, dle potřeby zahustíme strouhankou.
Z těsta tvoříme malé karbanátky, které obalíme v trojobalu. Karbanátky na pánvi smažíme dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami.
Recept vložila Olina
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5