Květákové smaženky se Šmakounem

Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 200g Šmakouna
  • větší květák
  • mléko
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • máslo
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Květák nalámeme na růžičky, propláchneme a uvaříme do měkka ve slané vodě. Nasekáme jej najemno.

V hrnci rozehřejem trochu másla, vmícháme hladkou mouku a vytvoříme bílou jíšku. Sundáme z ohně, přidáme květák a zalijeme trochou mléka. Vmícháme rozklepnuté vejce, drobně nakrájeného Šmakouna, okořeníme, osolíme a opepříme. Těsto dobře prohněteme, dle potřeby zahustíme strouhankou.

Z těsta tvoříme malé karbanátky, které obalíme v trojobalu. Karbanátky na pánvi smažíme dozlatova.

Podáváme s vařenými bramborami.

Recept vložila Olina



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: