Květákové krokety

Suroviny:

  • 1 kg květáku
  • 5 vajec
  • 150g ementálu
  • 200g strouhanky
  • 100g hladké mouky
  • 1 dl mléka
  • petrželová nať
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka ve slané vodě. Slijeme a necháme zchladnout. Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Květák nasekáme na drobno a smícháme se třemi žloutky, částí strouhanky, sekanou petrželovou natí a sněhem z bílků. Z těstíčka utvoříme krokety, které obalíme v mouce, zbylých rozkvedlaných vejcích a strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.

Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: