Květákové krokety
Suroviny:
- 1 kg květáku
- 5 vajec
- 150g ementálu
- 200g strouhanky
- 100g hladké mouky
- 1 dl mléka
- petrželová nať
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka ve slané vodě. Slijeme a necháme zchladnout. Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Květák nasekáme na drobno a smícháme se třemi žloutky, částí strouhanky, sekanou petrželovou natí a sněhem z bílků. Z těstíčka utvoříme krokety, které obalíme v mouce, zbylých rozkvedlaných vejcích a strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.