Kuře na soli
Doba přípravy: 190 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 1 kuře
- 1 kg soli
Postup
Kuře omyjeme studenou vodou a osušíme.
Na dno pekáče vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme. Vrstva soli by měla být přibližně 2 až 4 cm vysoká. Kuře položíme na pekáč a shora lehce potřeme solí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 210 až 220 stupňů a pečeme 1,5 hodiny. Troubu nesmíme otevírat, kuře není třeba podlévat, otáčet ani přikrývat.
Po dopečení kuře vyjmeme, odstraníme části kůže, kterými leželo na soli a můžeme podávat. Kuře by mělo být křehké a šťavnaté.
Vhodnou přílohou je pečivo či vařený brambor. Výborně se k jídlu hodí čerstvá zelenina.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 3.75/5