Kuře na soli

Preparation time Doba přípravy: 190 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 1 kg soli

Postup

Kuře omyjeme studenou vodou a osušíme.

Na dno pekáče vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme. Vrstva soli by měla být přibližně 2 až 4 cm vysoká. Kuře položíme na pekáč a shora lehce potřeme solí.

Vložíme do trouby vyhřáté na 210 až 220 stupňů a pečeme 1,5 hodiny. Troubu nesmíme otevírat, kuře není třeba podlévat, otáčet ani přikrývat.

Po dopečení kuře vyjmeme, odstraníme části kůže, kterými leželo na soli a můžeme podávat. Kuře by mělo být křehké a šťavnaté.

Vhodnou přílohou je pečivo či vařený brambor. Výborně se k jídlu hodí čerstvá zelenina.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 3.75/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: