Koprová omáčka

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 500ml smetany
  • hladká mouka
  • mléko
  • 2 vejce
  • 1 svazek kopru
  • ocet
  • cukr
  • sůl

Postup

Oddělíme přibližně čtvrtinu smetany, ve které dobře rozmícháme hladkou mouku. Zbylou smetanu uvedeme do varu a vmícháme smetanu s moukou. Za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Omáčku odstavíme.

Z vajec oddělíme žloutky a rozšleháme je v troše mléka. Přidáme je do horké omáčky, osolíme, přidáme ocet a lžičku cukru. Kopr nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky.

Podáváme s hovězím masem a knedlíky, nebo s vejci uvařenými natvrdo a vařenými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: