Koprová omáčka
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500ml smetany
- hladká mouka
- mléko
- 2 vejce
- 1 svazek kopru
- ocet
- cukr
- sůl
Postup
Oddělíme přibližně čtvrtinu smetany, ve které dobře rozmícháme hladkou mouku. Zbylou smetanu uvedeme do varu a vmícháme smetanu s moukou. Za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Omáčku odstavíme.
Z vajec oddělíme žloutky a rozšleháme je v troše mléka. Přidáme je do horké omáčky, osolíme, přidáme ocet a lžičku cukru. Kopr nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky.
Podáváme s hovězím masem a knedlíky, nebo s vejci uvařenými natvrdo a vařenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.