Kmínová polévka
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 1 lžíce sádla
- hrst kmínu
- hladká mouka
- 1 vejce
- 1 cibule
- mletá sladká paprika
- sůl
- hovězí bujón
- petrželka
Postup
V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém opražíme hrst kmínu. Přidáme a osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Zasypeme lžící hladké mouky, přidáme lžičku sladké papriky a vytvoříme cibulovou jíšku.
Zalijeme litrem studené vody, uvedeme do varu, přidáme bujónovou kostku a vaříme přibližně 20 minut. Polévku osolíme, vmícháme rozšlehané vejce, nasekanou petrželku a můžeme podávat.
Pro lepší chuť je možné přidat stroužek prolisovaného česneku.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.