Kebab z mletého masa
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 250g mletého hovězího
- 250g mletého vepřového
- 75ml vody
- hladká mouka
- 1 menší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 10ml zakysané smetany
- 150ml bílého jogurtu
- 50ml majonézy
- 2 vejce
- drcený kmín
- tymián
- oregano
- mletý pepř
- sůl
Postup
Jogurt smícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Vmícháme česnek utřený se solí, opepříme a okmínujeme. Omáčku necháme odležet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Promícháme s mletým masem, přidáme rozklepnutá vejce, osolíme a opepříme. Zahustíme lžící hladké mouky, vmícháme vodu a okořeníme tymiánem a oreganem. Dobře promícháme a necháme dvě hodiny odležet v lednici.
Z masa navhlčenýma rukama vytvarujeme menší šišky, které vložíme do trouby předehřáté na 220°C. Rychle zapečeme a snížíme teplotu na 175 stupňů. Šišky vyjmeme, obrátíme a dopečeme.
Podáváme s čerstvým pečivem a česnekovou omáčkou.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.