Karpatské šišky
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6
Suroviny:
- 750g zadního hovězího
- 3 stroužky česneku
- 350g hub
- 3 zelené papriky
- mleté nové koření
- tymián
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Hovězí maso umeleme a smícháme s česnekem utřeným se solí. Přidáme nové koření, tymián, opepříme a mícháme. Za stálého míchání postupně přidáváme 2 dl vody. Necháme odležet na chladném místě přibližně 2 až 3 hodiny.
Z těsta tvarujeme šišky, které prudce opečeme na horkém oleji. Hotové maso vyndáme, přidáme nakrájené papriky a houby, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.
Podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5