Karpatské šišky

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 6

Suroviny:

  • 750g zadního hovězího
  • 3 stroužky česneku
  • 350g hub
  • 3 zelené papriky
  • mleté nové koření
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Hovězí maso umeleme a smícháme s česnekem utřeným se solí. Přidáme nové koření, tymián, opepříme a mícháme. Za stálého míchání postupně přidáváme 2 dl vody. Necháme odležet na chladném místě přibližně 2 až 3 hodiny.

Z těsta tvarujeme šišky, které prudce opečeme na horkém oleji. Hotové maso vyndáme, přidáme nakrájené papriky a houby, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.

Podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 3/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: