Karbanátky na pivě
Počet porcí: 5
Suroviny:
- 250g mletého vepřového
- 250g mletého hovězího
- 50g slaniny
- 250ml světlého piva
- 2 vejce
- 1 houska
- strouhaná citronová kůra
- strouhanka
- mléko
- máslo
- mletý pepř
- sůl
Postup
Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Housku rozdrobíme a namočíme v troše mléka. Promícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. Vmícháme slaninu, citronovou kůru a rozklepnutá vejce. Ze směsi tvarujeme navlhčenýma rukama malé karbanátky. Dle potřeby zahustíme strouhankou.
Karbanátky z obou stran osmažíme na másle, vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme ještě dvě lžíce másla, zalijeme pivem, promícháme a uvedeme téměř k varu. Vložíme všechny karbanátky a pět minut prohřejeme v pivě. Občas karbanátky otočíme a přelijeme šťávou.
Podáváme s vařenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.