Karbanátky na pivě

Number of servings Počet porcí: 5

Suroviny:

  • 250g mletého vepřového
  • 250g mletého hovězího
  • 50g slaniny
  • 250ml světlého piva
  • 2 vejce
  • 1 houska
  • strouhaná citronová kůra
  • strouhanka
  • mléko
  • máslo
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Housku rozdrobíme a namočíme v troše mléka. Promícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. Vmícháme slaninu, citronovou kůru a rozklepnutá vejce. Ze směsi tvarujeme navlhčenýma rukama malé karbanátky. Dle potřeby zahustíme strouhankou.

Karbanátky z obou stran osmažíme na másle, vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme ještě dvě lžíce másla, zalijeme pivem, promícháme a uvedeme téměř k varu. Vložíme všechny karbanátky a pět minut prohřejeme v pivě. Občas karbanátky otočíme a přelijeme šťávou.

Podáváme s vařenými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: