Kapr po Budínsku

Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 větší porce kapra
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • máslo
  • 0,5l bílého vína
  • sůl

Postup

Zeleninu nakrájíme 5 cm dlouhá stébla. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, zalijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.

Porce kapra osolíme a rozložíme na poloměkkou zeleninu. Mírně zalijeme přibližně třetinou vína a prudce dusíme dokud se šťáva nevydusí. Podlijeme druhou třetinou vína a opět prudce dusíme až se šťáva vydusí. Ztlumíme oheň, přilijeme zbytek vína a dusíme pomaleji, šťáva by měla zhoustnout. Během dušení rybu nemícháme, pouze potřásáme kastrolem.

Podáváme s vařenými či opečenými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: