Kapr po Budínsku
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 větší porce kapra
- 1 cibule
- 1 petržel
- 2 mrkve
- máslo
- 0,5l bílého vína
- sůl
Postup
Zeleninu nakrájíme 5 cm dlouhá stébla. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, zalijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.
Porce kapra osolíme a rozložíme na poloměkkou zeleninu. Mírně zalijeme přibližně třetinou vína a prudce dusíme dokud se šťáva nevydusí. Podlijeme druhou třetinou vína a opět prudce dusíme až se šťáva vydusí. Ztlumíme oheň, přilijeme zbytek vína a dusíme pomaleji, šťáva by měla zhoustnout. Během dušení rybu nemícháme, pouze potřásáme kastrolem.
Podáváme s vařenými či opečenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.