Indické kuřecí madrás
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 400g kuřecích prsou
- 1/2 citronu
- 1 lžička mletého chilli
- černý pepř
- 30g másla nebo ghee
- rostlinný olej
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2-3cm kousek čerstvého zázvoru
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého chilli
- 2 lžičky garam masaly
- sůl
Postup
Z citronu vymačkáme všechu šťávu a smícháme ji se lžičkou mletého chilli a čerstvě umletým černým pepřem. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, promícháme s marinádou a několik hodin necháme v přikryté nádobě na chladném místě.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zázvor oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a dobře promícháme. Pět minut podusíme a poté vsypeme koriandr, římský kmín, kurkumu a mleté chilli. Zhruba minutu za stálého míchání smažíme a poté přidáme kuře i s marinádou. Ze všech stran prudce osmahneme, osolíme a přilijeme 200ml vody. Přiklopíme a 30 minut dusíme.
Poté dokořeníme garam masalou, důkladně rozmícháme a ještě 15 minut podusíme. Dle potřeby přilijeme vodu.
Ihned podáváme s dušenou nebo vařenou rýží.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5