Indické kuřecí madrás

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 400g kuřecích prsou
  • 1/2 citronu
  • 1 lžička mletého chilli
  • černý pepř
  • 30g másla nebo ghee
  • rostlinný olej
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého chilli
  • 2 lžičky garam masaly
  • sůl

Postup

Z citronu vymačkáme všechu šťávu a smícháme ji se lžičkou mletého chilli a čerstvě umletým černým pepřem. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, promícháme s marinádou a několik hodin necháme v přikryté nádobě na chladném místě.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zázvor oloupeme a nasekáme na drobné kousky.

Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a dobře promícháme. Pět minut podusíme a poté vsypeme koriandr, římský kmín, kurkumu a mleté chilli. Zhruba minutu za stálého míchání smažíme a poté přidáme kuře i s marinádou. Ze všech stran prudce osmahneme, osolíme a přilijeme 200ml vody. Přiklopíme a 30 minut dusíme.

Poté dokořeníme garam masalou, důkladně rozmícháme a ještě 15 minut podusíme. Dle potřeby přilijeme vodu.

Ihned podáváme s dušenou nebo vařenou rýží.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: