Indická drůbeží polévka
Počet porcí: 5
Suroviny:
- 500g kuřecího masa
- 250g sladké smetany
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g loupaných mandlí
- 50g rýže
- hladká mouka
- máslo
- kari koření
- sůl
Postup
Maso zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na malé kostičky. Ve slané vodě uvaříme do měkka, poté slijeme a vývar dáme stranou. Rýži uvaříme do měkka.
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše másla. Zasypeme hladkou moukou a vytvoříme cibulovou jíšku. Přidáme kari koření a zalijeme litrem vývaru z kuřecího masa. Rozšleháme a pět minut převaříme.
Vývar přecedíme přes síto, vmícháme smetanu, vařenou rýži a česnek utřený se solí. Přidáme nahrubo nakrájené loupané mandle.
Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.