Indická drůbeží polévka

Number of servings Počet porcí: 5

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa
  • 250g sladké smetany
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g loupaných mandlí
  • 50g rýže
  • hladká mouka
  • máslo
  • kari koření
  • sůl

Postup

Maso zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na malé kostičky. Ve slané vodě uvaříme do měkka, poté slijeme a vývar dáme stranou. Rýži uvaříme do měkka.

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše másla. Zasypeme hladkou moukou a vytvoříme cibulovou jíšku. Přidáme kari koření a zalijeme litrem vývaru z kuřecího masa. Rozšleháme a pět minut převaříme.

Vývar přecedíme přes síto, vmícháme smetanu, vařenou rýži a česnek utřený se solí. Přidáme nahrubo nakrájené loupané mandle.

Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: