Hrachová polévka

Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 250g hrachu
  • 40g sádla
  • 50g hladké mouky
  • 2 krajíce staršího chleba
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250ml mléka
  • majoránka
  • sůl
  • olej

Postup

Hrách přebereme, propláchneme a necháme přes noc odmočit ve vodě. Druhý den vodu slijeme, zalijeme hrách přibližně 1,5 litry vody a uvaříme jej do měkka. Poté jej slijeme a vývar ponecháme stranou.

V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a vytvoříme cibulovou jíšku. Zalijeme ji trochou vody a za stálého míchání povaříme. Dolijeme vývarem z hrachu, pokud je polévky málo, můžeme přidat ještě trochu vody.

Větší část uvařeného hrachu rozmixujeme. Rozmixovaný i nerozmixovaný hrách přidáme do polévky a 15 minut povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, osolíme a přidáme mléko. Polévku necháme projít varem.

Podáváme s osmaženým a na kostičky nakrájeným chlebem či jiným pečivem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: