Hovězí vývar

Preparation time Doba přípravy: 200 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 500g hovězí přední s kostí
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 menší celer
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 celá cibule
  • sůl

Postup

Maso opečeme v troubě přibližně 30 minut (do zhnědnutí).

Poté maso a omytou cibuli rozkrojenou na polovinu vložíme do 1.5 litru studené vody a rychle uvedeme do varu. Jakmile se voda začne vařit, osolíme, okořeníme a ztlumíme oheň. Zvolna vaříme pod poklicí.

Mezitím si zeleninu nakrájíme na menší kostky a přibližně po dvou až třech hodinách jí vložíme do vývaru. Vaříme ještě další půl hodiny a poté vývar slijeme.

Vývar můžeme vařit i déle, záleží na tom, jak silný jej chceme mít.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: