Hovězí vývar
Doba přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500g hovězí přední s kostí
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 menší celer
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 celá cibule
- sůl
Postup
Maso opečeme v troubě přibližně 30 minut (do zhnědnutí).
Poté maso a omytou cibuli rozkrojenou na polovinu vložíme do 1.5 litru studené vody a rychle uvedeme do varu. Jakmile se voda začne vařit, osolíme, okořeníme a ztlumíme oheň. Zvolna vaříme pod poklicí.
Mezitím si zeleninu nakrájíme na menší kostky a přibližně po dvou až třech hodinách jí vložíme do vývaru. Vaříme ještě další půl hodiny a poté vývar slijeme.
Vývar můžeme vařit i déle, záleží na tom, jak silný jej chceme mít.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5