Hovězí plátky na rajčatech

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 plátky hovězího
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250ml kysané smetany
  • hladká mouka
  • plnotučná hořčice
  • sůl
  • olej

Postup

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na oleji, aby se maso zatáhlo.

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a podlijeme trochou vody. Chvilku podusíme, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka.

Smetanu zahustíme lžící hladké mouky. Jakmile je maso hotové, vyjmeme jej, vydušenou šťávu zahustíme smetanou, přidáme lžičku hořčice a omáčku chvilku povaříme.

Podáváme s bramborami nebo těstovinami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: