Hovězí plátky na rajčatech
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 plátky hovězího
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250ml kysané smetany
- hladká mouka
- plnotučná hořčice
- sůl
- olej
Postup
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na oleji, aby se maso zatáhlo.
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a podlijeme trochou vody. Chvilku podusíme, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka.
Smetanu zahustíme lžící hladké mouky. Jakmile je maso hotové, vyjmeme jej, vydušenou šťávu zahustíme smetanou, přidáme lžičku hořčice a omáčku chvilku povaříme.
Podáváme s bramborami nebo těstovinami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.