Hovězí plátky na jalovci
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 650g zadního hovězího
- 50g slaniny
- 3 cibule
- 500ml hovězího vývaru
- hladká mouka
- citronová šťáva
- drcený jalovec
- sůl
- olej
Postup
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme po stranách a naklepeme. Protkneme je slaninou, osolíme a z obou stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Na stejné pánvi dozlatova osmažíme jemně pokrájenou cibuli a orestujeme zbylou slaninu. Poté vložíme maso, podlijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne.
Maso vyjmeme a zbylou šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a přidáme drcený jalovec. Podlijeme trochou vývaru, přidáme lžičku šťávy z citronu, promícháme a chvilku povaříme. Nakonec v omáčce prohřejeme plátky masa.
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.