Hovězí plátky na jalovci

Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 650g zadního hovězího
  • 50g slaniny
  • 3 cibule
  • 500ml hovězího vývaru
  • hladká mouka
  • citronová šťáva
  • drcený jalovec
  • sůl
  • olej

Postup

Maso nakrájíme na plátky, nařízneme po stranách a naklepeme. Protkneme je slaninou, osolíme a z obou stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.

Na stejné pánvi dozlatova osmažíme jemně pokrájenou cibuli a orestujeme zbylou slaninu. Poté vložíme maso, podlijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne.

Maso vyjmeme a zbylou šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a přidáme drcený jalovec. Podlijeme trochou vývaru, přidáme lžičku šťávy z citronu, promícháme a chvilku povaříme. Nakonec v omáčce prohřejeme plátky masa.

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: