Hovězí guláš
Doba přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 600g hovězí kližky
- 400g cibule
- 3 stroužky česneku
- sádlo
- hladká mouka
- sladká mletá paprika
- pálivá mletá paprika
- kmín
- majoránka
- sůl
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran osmažíme dokud maso neztmavne.
Přidáme trochu mleté papriky, promícháme a podlijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme kmín, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme do měkka.
Poté poklici odkryjeme a necháme odpařit vodu tak, aby zbyl jen hustší základ. Dle potřeby můžeme zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě.
Nakonec dochutíme majoránkou a česnekem utřeným s trochou soli. Krátce podusíme a guláš je hotov.
Podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky a kolečky cibule.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.