Hovězí guláš

Preparation time Doba přípravy: 150 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 600g hovězí kližky
  • 400g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sádlo
  • hladká mouka
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika
  • kmín
  • majoránka
  • sůl

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran osmažíme dokud maso neztmavne.

Přidáme trochu mleté papriky, promícháme a podlijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme kmín, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme do měkka.

Poté poklici odkryjeme a necháme odpařit vodu tak, aby zbyl jen hustší základ. Dle potřeby můžeme zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě.

Nakonec dochutíme majoránkou a česnekem utřeným s trochou soli. Krátce podusíme a guláš je hotov.

Podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky a kolečky cibule.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: