Houbová omáčka

Preparation time Doba přípravy: 45 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 400ml mléka
  • 200g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • máslo
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Rozehřejeme lžíci másla a za stálého míchání přisypáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, do které po částech přiléváme studené mléko a vaříme do zhoustnutí. V omáčce by se neměly tvořit žmolky. Lehce osolíme a ochutíme trochou muškátového oříšku.

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na troše oleje. Přidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a necháme do měkka vydusit.

Houby přidáme do připraveného bešamelu a několik minut povaříme.

Podáváme s vařenými bramborami a hovězím masem nebo s těstovinami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: