Houbová omáčka
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 400ml mléka
- 200g čerstvých hub
- 1 cibule
- hladká mouka
- máslo
- čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
- pepř
- sůl
- olej
Postup
Rozehřejeme lžíci másla a za stálého míchání přisypáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, do které po částech přiléváme studené mléko a vaříme do zhoustnutí. V omáčce by se neměly tvořit žmolky. Lehce osolíme a ochutíme trochou muškátového oříšku.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na troše oleje. Přidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a necháme do měkka vydusit.
Houby přidáme do připraveného bešamelu a několik minut povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami a hovězím masem nebo s těstovinami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.