Holubce

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • hlávkové zelí
  • 500g mletého masa
  • 1 menší cibule
  • 200g rýže
  • rajský protlak nebo kečup
  • petržel
  • 3 lžíce vepřového sádla
  • 1/2l hovězího vývaru

Postup

Holubce jsou velmi chutné ukrajinské národní jídlo. Připravují se následovně: celou hlávku zelí uvaříme ve slané vodě dokud není možné s listy volně hýbat.

Mezitím si připravíme nádivku - mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, syrovou rýží, nasekanou petrželkou a vepřovým sádlem.

Listy obereme a zabalíme do nich nádivku. Zabalené holubce převážeme nití, aby dobře držely. Srovnáme je na pekáč nebo zapékací mísu, podlijeme vývarem a zalijeme rajským protlakem. Přiklopíme pokličkou a dusíme přibližně 30 až 40 minut (rýže musí být měkká).

Hotové holubce můžeme podávat teplé i studené, nejlépe s chlebem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 3.40/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: