Hlíva ústřičná po italsku

Preparation time Doba přípravy: 50 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 300g hlívy ústřičné
  • 150g anglické slaniny
  • polohrubá mouka
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100g vepřové šunky
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • majoránka
  • cayenský pepř
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na menší proužky. Obojí v hrnci osmahneme do zlatova. Hlívu propláchneme a po vláknech nakrájíme na proužky. Přidáme ji do hrnce a krátce osmahneme. Přidáme rajský protlak, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme.

Mezitím spaříme a oloupeme rajčata. Nakrájíme je na osminky a jakmile je hlíva měkká, dáme ji do hrnce. Vmícháme majoránku a zaprášíme trochou mouky, abychom omáčku zahustili. Nakonec přidáme šunku nakrájenou na nudličky a na špičku nože cayenského pepře. Dle potřeby dosolíme.

Podáváme s těstovinami al dente, dle chuti sypeme strouhaným parmazánem či jiným sýrem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: