Hamburské brambory
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 750g brambor
- 3 vejce
- 50g másla
- pepř
- sůl
- olej
Postup
Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce. Jakmile jsou měkké, oloupeme je a nastrouháme na jemno. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Brambory smísíme s rozpuštěným máslem, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme s těstíčkem. Kousky těstíčka nabíráme lžící a smažíme na horkém oleji dozlatova. Aby se těstíčko nelepilo, můžeme lžíci namočit v oleji.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.