Francouzský salát s vejci

Preparation time Doba přípravy: 40 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 1 větší mrkev
  • 150g sterilovaného hrášku
  • 2 brambory
  • 2 kyselá jablka
  • 1/2 citronu
  • majonéza
  • 70ml kyselé smetany
  • bílý mletý pepř
  • bílý vinný ocet
  • sůl

Postup

Mrkev nakrájíme na malé kostičky a uvaříme téměr do měkka ve slané vodě. Propláchneme studenou vodou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme.

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s bramborami a mrkví, přidáme majonézu promíchanou se smetanou, octem, solí a pepřem. Přidáme hrášek a salát necháme jednu až dvě hodiny odležet na chladném místě.

Podáváme s bílým chlebem a čtvrtkami natvrdo uvařených vajec.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: