Francouzský salát s vejci
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 vejce
- 1 větší mrkev
- 150g sterilovaného hrášku
- 2 brambory
- 2 kyselá jablka
- 1/2 citronu
- majonéza
- 70ml kyselé smetany
- bílý mletý pepř
- bílý vinný ocet
- sůl
Postup
Mrkev nakrájíme na malé kostičky a uvaříme téměr do měkka ve slané vodě. Propláchneme studenou vodou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme.
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s bramborami a mrkví, přidáme majonézu promíchanou se smetanou, octem, solí a pepřem. Přidáme hrášek a salát necháme jednu až dvě hodiny odležet na chladném místě.
Podáváme s bílým chlebem a čtvrtkami natvrdo uvařených vajec.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.