Finský vánoční punč

Preparation time Doba přípravy: 15 minut

Suroviny:

  • 100ml čisté vodky
  • 750ml červeného vína
  • 300ml vody
  • 100g cukru
  • 5 hřebíčků
  • 1 kousek skořice
  • 2 čajové lžičky semínek kardamomu
  • 1 balíček hrozinek
  • 1 balíček mandlí

Postup

Do vody přidáme cukr a koření. Přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme tři až pět minut. Zmírníme teplotu, přimícháme vodku a víno a přivedeme téměř k varu (již nevaříme!).

Podáváme ve sklenicích s varného skla s trochou mandlí a hrozinek.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4.67/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: