Filé na rajčatech
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 800g rybího filé
- 2 pórky
- 1 stroužek česneku
- 8 rajčat
- máslo
- hladká mouka
- petrželová nať
- sůl
- olej
Postup
Rybí filé necháme rozmrazit a osolíme. Pórky očistíme, zbavíme zelené části a nakrájíme na půlkolečka. Necháme zesklovatět na oleji a vložíme porce ryby, které z obou stran opečeme několik minut.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme je k filé společně se sekanou petrželkou, krájeným česnekem a společně dusíme. Dvě lžíce másla smícháme s dvěma lžícemi hladké mouky a po malých kouscích vhazujeme mezi porce ryby. Necháme rozvařit ve šťávě.
Podáváme s vařenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5