Fazolový salát s hruškou
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 250g zelených fazolových lusků
- 700g slaniny
- 1 konzerva bílých fazolí
- 4 rajčata
- 2 hrušky
- 1 cibule
- čerstvá majoránka
- bílý vinný ocet
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Fazolové lusky 10 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme na kousky. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Majoránku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na troše oleje. Sundáme z plotny a smícháme s 3 lžícemi octa a 6 lžícemi oleje. Osolíme a opepříme. Přimícháme majoránku, přidáme uvařené i konzervované fazole a necháme půl hodiny odležet.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.