Fazolový salát s hruškou

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 250g zelených fazolových lusků
  • 700g slaniny
  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 4 rajčata
  • 2 hrušky
  • 1 cibule
  • čerstvá majoránka
  • bílý vinný ocet
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Fazolové lusky 10 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme na kousky. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Majoránku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na troše oleje. Sundáme z plotny a smícháme s 3 lžícemi octa a 6 lžícemi oleje. Osolíme a opepříme. Přimícháme majoránku, přidáme uvařené i konzervované fazole a necháme půl hodiny odležet.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: