Fazole s fenyklem

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 300g malých fazolí
  • 1 fenykl
  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • bobkový list
  • oregáno
  • čerstvá šalvěj
  • sůl
  • olivový olej

Postup

Fazole namočíme a uvaříme s bobkovým listem doměkka. Slijeme a vývar dáme stranou, bobkový list vyndáme.

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky, celer na menší kousky. Fenykl zbavíme vnějších vrstev a nakrájíme na kousky.

Cibuli, mrkev a celer osmahneme na olivovém oleji a po několika minutách přidáme fenykl. Zalijeme částí vývaru z fazolí, osolíme a 15 minut povaříme. Poté přidáme fazole, oregáno a pár lístků šalvěje. Dle potřeby dosolíme a povaříme přibližně 5 minut.

Podáváme buď samotné s pečivem nebo jako přílohu k uzenému masu.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: