Fazole s fenyklem
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 300g malých fazolí
- 1 fenykl
- 1 cibule
- 1 menší mrkev
- 1 řapík řapíkatého celeru
- bobkový list
- oregáno
- čerstvá šalvěj
- sůl
- olivový olej
Postup
Fazole namočíme a uvaříme s bobkovým listem doměkka. Slijeme a vývar dáme stranou, bobkový list vyndáme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky, celer na menší kousky. Fenykl zbavíme vnějších vrstev a nakrájíme na kousky.
Cibuli, mrkev a celer osmahneme na olivovém oleji a po několika minutách přidáme fenykl. Zalijeme částí vývaru z fazolí, osolíme a 15 minut povaříme. Poté přidáme fazole, oregáno a pár lístků šalvěje. Dle potřeby dosolíme a povaříme přibližně 5 minut.
Podáváme buď samotné s pečivem nebo jako přílohu k uzenému masu.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5