Fazole nakyselo
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2
Suroviny:
- 300g fazolí
- 1/2 bujonové kostky
- bobkový list
- nové koření
- 1 cibule
- hladká mouka
- cukr
- ocet
- olej
- sůl
Postup
Fazole namočíme do studené vody a necháme je přes noc odmočit.
Vodu slijeme a fazole zalijeme novou vodou tak, aby byly potopené. Přidáme půl kostky bujonu, bobkový list, několik kuliček nového koření a uvedeme do varu. Za občasného míchání zvolna vaříme téměř do měkka. Fazole scedíme a trochu vývaru si ponecháme na pozdější použití.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a vytvoříme cibulovou jíšku. Zalijeme polovinou sklenice vývaru, dobře promícháme a povaříme.
Přidáme fazole, osolíme, dochutíme octem a cukrem. Za stálého míchání krátce povaříme.
Podáváme s volskými oky nebo uzeninou a chlebem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5