Fazole nakyselo

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 2

Suroviny:

  • 300g fazolí
  • 1/2 bujonové kostky
  • bobkový list
  • nové koření
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • cukr
  • ocet
  • olej
  • sůl

Postup

Fazole namočíme do studené vody a necháme je přes noc odmočit.

Vodu slijeme a fazole zalijeme novou vodou tak, aby byly potopené. Přidáme půl kostky bujonu, bobkový list, několik kuliček nového koření a uvedeme do varu. Za občasného míchání zvolna vaříme téměř do měkka. Fazole scedíme a trochu vývaru si ponecháme na pozdější použití.

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a vytvoříme cibulovou jíšku. Zalijeme polovinou sklenice vývaru, dobře promícháme a povaříme.

Přidáme fazole, osolíme, dochutíme octem a cukrem. Za stálého míchání krátce povaříme.

Podáváme s volskými oky nebo uzeninou a chlebem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: