Fazolačka

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 1.5l vývaru (hovězí, zeleninový)
  • 100g malých bílých fazolí
  • 100g malých strakatých fazolí
  • 50g slaniny
  • 50g uzeného masa
  • 1 pikantní klobása
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • majoránka
  • sekaná celerová nať
  • 2 bobkové listy
  • mletá sladká paprika

Postup

Fazole přes noc namočíme. Ráno slijeme vodu, zalijeme vývarem a uvaříme s kouskem uzeného masa a bobkovými listy do měkka. Slijeme a vývar ponecháme stranou.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme na troše oleje. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou, mletou paprikou a osmahneme. Zalijeme částí vývaru z fazolí a dobře rozmícháme. Přilijeme zbytek vývaru a chvilku povaříme.

Klobásu nakrájíme na kolečka, opečeme na oleji a přidáme do polévky. Přidáme majoránku, celerovou nať a dle chuti dosolíme.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: