Fazolačka
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 1.5l vývaru (hovězí, zeleninový)
- 100g malých bílých fazolí
- 100g malých strakatých fazolí
- 50g slaniny
- 50g uzeného masa
- 1 pikantní klobása
- 1 cibule
- hladká mouka
- majoránka
- sekaná celerová nať
- 2 bobkové listy
- mletá sladká paprika
Postup
Fazole přes noc namočíme. Ráno slijeme vodu, zalijeme vývarem a uvaříme s kouskem uzeného masa a bobkovými listy do měkka. Slijeme a vývar ponecháme stranou.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme na troše oleje. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou, mletou paprikou a osmahneme. Zalijeme částí vývaru z fazolí a dobře rozmícháme. Přilijeme zbytek vývaru a chvilku povaříme.
Klobásu nakrájíme na kolečka, opečeme na oleji a přidáme do polévky. Přidáme majoránku, celerovou nať a dle chuti dosolíme.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5