Dušené kotlety s kapií
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 vepřové kotlety s kostí
- 4 zelené kapie
- 1 cibule
- 400ml hovězího vývaru
- hladká mouka
- mletý kmín
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
- vepřové sádlo
Postup
Kotlety naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Papriky omyjeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli nasekáme nadrobno.
Maso z obou stran opečeme na sádle, vyjmeme je a ve výpeku zpěníme cibuli. Přimícháme mletou papriku, vrátíme zpět kotlety, kapie a nakmínujeme. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vývarem.
Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.