Domácí griotka
Suroviny:
- 1 kg vypeckovaných višní
- 1,5 l rumu
- 1 kg krystalového cukru
Postup
Do větší sklenice (alespoň 3 litrové) postupně klademe vrstvu višní, zasypeme cukrem a na ní klademe další vrstvu. Vše zalijeme rumem. Necháme minimálně tři týdny odležet při pokojové teplotě, občas promícháme.
Poté višně zcedíme, griotku slijeme do lahví a skladujeme v chladu.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 2.33/5
28. Čer. 2012, 20:24
naložila jsem si višne na griotku,ale po otevřeni jsou citit po skysnuti a na vrchu těch višni je plisen.prosim o radu
25. Čec. 2012, 22:10
taky se mi to stalo .. taková růžová plíseň tak po 3 týdnech ... měl jsem to přiklopené pokličkou ... takže to nemohlo dýchat asi .. .. nebo nevím ... trochu to smrdí ... možná to už je to kvašení .. .a takovej škraloup se dělá při tom na povrchu ... nevím jestli to OK nebo už je to v háji ? poradte jestli je to normalni diky
30. Srp. 2012, 18:51
Dobrý den, myslím, že to v pořádku není, ale bohužel Vám nedovedu poradit, kde se stala chyba :(