Debrecínský guláš s rajčaty

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 750g předního hovězího
  • 50g slaniny
  • 100g jemných párků
  • 100g rajčat
  • 4 až 5 cibulí
  • máslo
  • hladká mouka
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

V hrnci na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme lžíci mleté papriky a zpěníme. Vložíme maso nakrájené na kostky a ze všech stran osmahneme aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme, zalijeme studenou vodou a přiklopíme poklicí. Dusíme do poloměkka.

Poté odkryjeme poklici a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a dobře promícháme. Zalijeme vodou a pod poklicí vaříme do měkka.

Mezitím pokrájíme na kostičky slaninu a opečeme na pánvi. Přidáme párky nakrájené na kolečka, rajčata na kostičky a osmažíme. Směs přidáme do guláše a krátce povaříme.

Podáváme s houskovými knedlíky či chlebem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: