Debrecínský guláš s rajčaty
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 750g předního hovězího
- 50g slaniny
- 100g jemných párků
- 100g rajčat
- 4 až 5 cibulí
- máslo
- hladká mouka
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
Postup
V hrnci na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme lžíci mleté papriky a zpěníme. Vložíme maso nakrájené na kostky a ze všech stran osmahneme aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme, zalijeme studenou vodou a přiklopíme poklicí. Dusíme do poloměkka.
Poté odkryjeme poklici a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a dobře promícháme. Zalijeme vodou a pod poklicí vaříme do měkka.
Mezitím pokrájíme na kostičky slaninu a opečeme na pánvi. Přidáme párky nakrájené na kolečka, rajčata na kostičky a osmažíme. Směs přidáme do guláše a krátce povaříme.
Podáváme s houskovými knedlíky či chlebem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5