Čočka s klobásou

Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 300g čočky
  • 80g prorostlého bůčku
  • 2 klobásy
  • 1 cibule
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 190g rajčatového pyré
  • masový vývar
  • máslo
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej

Postup

Čočku necháme alespoň dvě hodiny odmočit, poté ji slijeme a necháme okapat.

Bůček nakrájíme na nudličky, cibuli a celer nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.

V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme bůček a osmahneme. Vložíme cibuli, celer, osmahneme a poté krátce podusíme. Nyní do hrnce přidáme okapanou čočku, rajčatové pyré a zalijeme horkým vývarem. Čočka musí být potopená, ale vývaru není potřeba nějak moc, většina by se měla vyvařit. Pak čočka po změknutí nebude plavat. Přiklopíme pokličkou a vaříme téměř do měkka.

Klobásy osmahneme na troše oleje a chvilku před tím, než je čočka měkká je k ní přidáme. Dle chuti dosolíme a opepříme.

Podáváme s chlebem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: