Čočka nakyselo

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 2

Suroviny:

  • 400g čočky
  • 1/2 bujonové kostky
  • bobkový list
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • cukr
  • ocet
  • olej
  • sůl

Postup

Čočku namočíme do studené vody a necháme ji 2 hodiny odmočit.

Vodu slijeme a čočku zalijeme novou vodou tak, aby byla potopená. Přidáme půl kostky bujonu, bobkový list a uvedeme do varu. Za občasného míchání zvolna vaříme téměř do měkka. Poté ji scedíme. Trochu vývaru si ponecháme na pozdější použití.

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a vytvoříme cibulovou jíšku. Zalijeme polovinou sklenice vývaru, dobře promícháme a povaříme.

Přidáme čočku, osolíme, dochutíme octem a cukrem. Za stálého míchání krátce povaříme.

Podáváme s volskými oky nebo uzeninou a chlebem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: