Chilli con carne
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 400g mletého hovězího (zadní)
- 1 větší cibule
- 500g konzervovaných červených fazolí
- 400g konzervovaných nasekaných rajčat
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- mleté chilli
- římský kmín
- mletý pepř
- sůl
- zakysaná smetana
- olivový olej
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Obojí zpěníme na oleji společně s římským kmínem, přidáme maso, opepříme a ze všech stran zprudka osmahneme.
Přilijeme rajčata i se šťávou, přidáme nasekanou chilli papričku (nebo jen její část, záleží na pálivosti papričky), mleté chilli, osolíme a přibližně 10 minut dusíme.
Nakonec přidáme fazole a 5-10 minut prohřejeme.
Podáváme s rýží a zakysanou smetanou.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5