Chilli con carne

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 400g mletého hovězího (zadní)
  • 1 větší cibule
  • 500g konzervovaných červených fazolí
  • 400g konzervovaných nasekaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • mleté chilli
  • římský kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • zakysaná smetana
  • olivový olej

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Obojí zpěníme na oleji společně s římským kmínem, přidáme maso, opepříme a ze všech stran zprudka osmahneme.

Přilijeme rajčata i se šťávou, přidáme nasekanou chilli papričku (nebo jen její část, záleží na pálivosti papričky), mleté chilli, osolíme a přibližně 10 minut dusíme.

Nakonec přidáme fazole a 5-10 minut prohřejeme.

Podáváme s rýží a zakysanou smetanou.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: