Budvarská roštěná
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 650g zadního hovězího
- 100g cibule
- 500ml hovězího vývaru
- hladká mouka
- 1 dl piva (Budvar)
- 3 kuličky nového koření
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme na krajích a naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso a z obou stran orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, přidáme nové koření a dusíme do měkka.
Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu vydusíme na tuk a poté zaprášíme hladkou moukou. Orestujeme, zalijeme studeným vývarem a dobře promícháme. Chvilku prohřejeme, přilijeme pivo a krátce povaříme.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 3/5