Budvarská roštěná

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 650g zadního hovězího
  • 100g cibule
  • 500ml hovězího vývaru
  • hladká mouka
  • 1 dl piva (Budvar)
  • 3 kuličky nového koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Maso nakrájíme na plátky, nařízneme na krajích a naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso a z obou stran orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, přidáme nové koření a dusíme do měkka.

Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu vydusíme na tuk a poté zaprášíme hladkou moukou. Orestujeme, zalijeme studeným vývarem a dobře promícháme. Chvilku prohřejeme, přilijeme pivo a krátce povaříme.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 3/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: