Bretaňské fazole

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 2

Suroviny:

  • 300g bílých fazolí
  • 1 bobkový list
  • 2 až 3 kuličky nového koření
  • lžíce sádla
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • 1/2 bujonové kostky
  • 1 stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • kečup
  • cukr
  • ocet

Postup

Fazole namočíme do studené vody a necháme je přes noc odmočit.

Vodu slijeme a fazole zalijeme novou vodou tak, aby byly potopené. Přidáme půl kostky bujonu, bobkový list, několik kuliček nového koření a uvedeme do varu. Za občasného míchání zvolna vaříme téměř do měkka. Fazole scedíme a vývar si ponecháme na pozdější použití.

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Podlijeme vývarem z fazolí, přidáme 2 až 3 lžíce kečupu, mletý pepř a česnek utřený se solí a několik minut povaříme.

Přidáme fazole, dle chuti dosolíme a dochutíme cukrem a octem. Za stálého míchání krátce povaříme.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: