Bifteky po turecku

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 500g jemně mletého hovězího
  • 100g rýže
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mléko
  • 4 vejce
  • sůl
  • petrželka
  • mletý pepř
  • olej

Postup

Rýži uvaříme ve slané vodě a slijeme. Promícháme s mletým masem a dvěma rozklepnutými vejci. Osolíme, opepříme a vmícháme drobně nasekanou petrželku. Ze směsi mokrýma rukama tvarujeme malé placičky. Obalíme je v mouce, zbylých dvou vejcích rokvedlaných se lžící mléka a nakonec ve strouhance.

Placičky smažíme na rozpáleném oleji do červena.

Vhodná příloha jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: