Bifteky po turecku
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500g jemně mletého hovězího
- 100g rýže
- hladká mouka
- strouhanka
- mléko
- 4 vejce
- sůl
- petrželka
- mletý pepř
- olej
Postup
Rýži uvaříme ve slané vodě a slijeme. Promícháme s mletým masem a dvěma rozklepnutými vejci. Osolíme, opepříme a vmícháme drobně nasekanou petrželku. Ze směsi mokrýma rukama tvarujeme malé placičky. Obalíme je v mouce, zbylých dvou vejcích rokvedlaných se lžící mléka a nakonec ve strouhance.
Placičky smažíme na rozpáleném oleji do červena.
Vhodná příloha jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.