Bavorský salát
Suroviny:
- menší hlávka bílého zelí
- 100g libové uzené slaniny
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200ml vývaru
- kmín
- petrželka
- dijonská hořčice
- vinný ocet
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Zelí očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a dáme stranou.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni usmažíme slaninu. Přidáme cibuli, česnek a osmažíme do zlatova. Přilijeme vývar a minutku povaříme. Poté sundáme z ohně a vmícháme 2 lžičky kmínu, lžičku hořčice, 3 lžíce vinného octa a 4 lžíce oleje.
Zálivkou zalijeme zelí a necháme odležet 3 hodiny při pokojové teplotě. Před podáváním sypeme nakrájenou petrželkou.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.