Bavorský salát

Suroviny:

  • menší hlávka bílého zelí
  • 100g libové uzené slaniny
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200ml vývaru
  • kmín
  • petrželka
  • dijonská hořčice
  • vinný ocet
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Zelí očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a dáme stranou.

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni usmažíme slaninu. Přidáme cibuli, česnek a osmažíme do zlatova. Přilijeme vývar a minutku povaříme. Poté sundáme z ohně a vmícháme 2 lžičky kmínu, lžičku hořčice, 3 lžíce vinného octa a 4 lžíce oleje.

Zálivkou zalijeme zelí a necháme odležet 3 hodiny při pokojové teplotě. Před podáváním sypeme nakrájenou petrželkou.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: