Bavorský masový kotlík

Preparation time Doba přípravy: 120 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 250g předního hovězího bez kosti
  • 250g jehněčího ramínka bez kosti
  • 500g brambor
  • 2 cibule
  • 300g celeru
  • 300g mrkve
  • 2 petržele
  • 1 pórek
  • mletý pepř
  • sůl
  • 500ml zeleninového vývaru
  • pažitka
  • petrželka

Postup

Maso nakrájíme na kostky a ve velkém hrnci zprudka ze všech stran opečeme. Maso vyjmeme, na oleji zpěníme hrubě nasekanou cibuli a do hněda opečeme brambory nakrájené na kostky. Nakonec na oleji opečeme zeleninu - mrkev, celer a petržel nakrájený přibližně na půlcentimetrová kolečka, pórek včetně zelené natě na tři centimetry silná půlkolečka.

Poté do hrnce postupně vkládáme vrstvy zeleniny, brambor a masa. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme trochou sekané pažitky a petrželky. Jako první a poslední vrstva by měly být brambory.

Do hrnce přilijeme vývar, přivedeme k varu a pod poklicí dusíme do měkka přibližně 1,5 hodiny.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: