Bavorský masový kotlík
Doba přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 250g předního hovězího bez kosti
- 250g jehněčího ramínka bez kosti
- 500g brambor
- 2 cibule
- 300g celeru
- 300g mrkve
- 2 petržele
- 1 pórek
- mletý pepř
- sůl
- 500ml zeleninového vývaru
- pažitka
- petrželka
Postup
Maso nakrájíme na kostky a ve velkém hrnci zprudka ze všech stran opečeme. Maso vyjmeme, na oleji zpěníme hrubě nasekanou cibuli a do hněda opečeme brambory nakrájené na kostky. Nakonec na oleji opečeme zeleninu - mrkev, celer a petržel nakrájený přibližně na půlcentimetrová kolečka, pórek včetně zelené natě na tři centimetry silná půlkolečka.
Poté do hrnce postupně vkládáme vrstvy zeleniny, brambor a masa. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme trochou sekané pažitky a petrželky. Jako první a poslední vrstva by měly být brambory.
Do hrnce přilijeme vývar, přivedeme k varu a pod poklicí dusíme do měkka přibližně 1,5 hodiny.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.