Aténský Šmakoun

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 300g těstovin (makarony)
  • 100g tvrdého sýra
  • 4 kousky Šmakouna
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100ml bílého vína
  • oregano
  • lžička cukru
  • sůl
  • mletý pepř

Postup

Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle nálevu. Mezitím na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přimícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na osminky, rajský protlak a přilijeme bílé víno. Okořeníme, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme a 10 minut povaříme.

Poté přidáme nakrájeného Šmakouna, ztlumíme oheň a vaříme přibližně 15 minut. Přimícháme uvařené těstoviny a můžeme podávat. Dle chuti na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)