Aténský Šmakoun
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 300g těstovin (makarony)
- 100g tvrdého sýra
- 4 kousky Šmakouna
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 2 lžíce rajského protlaku
- 100ml bílého vína
- oregano
- lžička cukru
- sůl
- mletý pepř
Postup
Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle nálevu. Mezitím na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přimícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na osminky, rajský protlak a přilijeme bílé víno. Okořeníme, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme a 10 minut povaříme.
Poté přidáme nakrájeného Šmakouna, ztlumíme oheň a vaříme přibližně 15 minut. Přimícháme uvařené těstoviny a můžeme podávat. Dle chuti na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.