Alsaský salát

Suroviny:

  • 2 vejce
  • 400g měkkého salámu
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 listy hlávkového salátu
  • bílý vinný ocet
  • hořčice
  • mletý sůl
  • pepř
  • petrželka
  • olivový olej

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na čtvrtky. Salát opláchneme a necháme okapat, salám nakrájíme na kolečka, rajčata na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, stejně tak petrželku.

Tři lžíce oleje smícháme se stejným množstvím vinného octa, osolíme, opepříme a přidáme lžičku hořčice. Dobře promícháme.

Listy salátu rozložíme na talíře a na ně pokládáme rajčata, vejce, salám a cibuli. Polijeme zálivkou, posypeme nasekanou petřželkou a můžeme podávat.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: