Alsaský salát
Suroviny:
- 2 vejce
- 400g měkkého salámu
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 4 listy hlávkového salátu
- bílý vinný ocet
- hořčice
- mletý sůl
- pepř
- petrželka
- olivový olej
Postup
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na čtvrtky. Salát opláchneme a necháme okapat, salám nakrájíme na kolečka, rajčata na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, stejně tak petrželku.
Tři lžíce oleje smícháme se stejným množstvím vinného octa, osolíme, opepříme a přidáme lžičku hořčice. Dobře promícháme.
Listy salátu rozložíme na talíře a na ně pokládáme rajčata, vejce, salám a cibuli. Polijeme zálivkou, posypeme nasekanou petřželkou a můžeme podávat.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.